8 martie vs 5 mai

Cum ar fi dacă femeile ar sărbători 8 martie la fel cum sărbătoresc bărbații ziua de 5 mai:

S-ar trezi doamna de dimineață, și te-ar trage de mânecă: „bă, zi-mi la mulț’ ani! Vezi că azi fac ce vreau io”.

Ziua ar decurge cam așa:

  • Nu fac nici o mâncare, e 8 martie.

  • Nu spăl nici o farfurie, e 8 martie.

  • Nu mă duc la nici un magazin, e 8 martie.

  • Nu fac nici un sex, e 8 martie. Ș.a.m.d.

După-masă ar începe să se bibilească, să se aranjeze mai ceva ca la nunta lu’ soră-sa, ca să iasă cu restul femeilor pe floașter. Și-ar suna tăte pretenele, că: „ne băgăm picioarele în ei bărbați! Azi e 8 martie! Merem să vedem alți bărbați cum se dezbracă, pe bani!!”

După asta, s-ar strânge tăte într-un loc în care tu n-ai ce căuta, că dacă îndrăznești să meri acolo, ești posesiv, gelos și crizat. Acolo s-ar uita după alți bărbați, ar bea halbe de bere și-ar face glume cu și despre fundul chelnerului. Ar râgâi zgomotos și ar fluiera după alți bărbați.

Bete fiind, s-ar căra unele pe altele până-n primul bar de striptease, unde s-ar uita la bărbați care se dezbracă. Le-ar băga bani în chiloți, i-ar linge, i-ar plesni peste cur, ar vedea luli și cururi și ar cheltui o grămadă de bani. Poate s-ar și fuște, cine știe?

Pe la 5 dimineață, ar intra în casă în patru labe, tătă despuiată. Tu, îngrijorat fiind că nebuna nu ți-a răspuns la telefon tătă noaptea, ai aștepta-o cu brațele încrucișate în hol, că „unde ai fost până la ora asta?” Printre sughițuri, ea ar bâlbâi că „n-ai tu treabă, a fost 8 martie și ce se întâmplă de 8 martie, rămâne în 8 martie”. S-ar culca încălțată lângă tine, iar tu ai rămâne treaz tătă noaptea cu gândul că „dacă m-a înșelat?”

Așa ar fi. Nu cred că v-ar încânta prea tare, așe cum nici pe noi nu ne încântă obiceiurile voastre de 5 mai. (Nu că am ști noi prea bine ce faceți voi, defapt, când ieșiți între bărbați. Putem numa să ne imaginăm ce-i mai rău). Așe că ziceți mulțam că suntem cuminți și luați-ne flori, că merităm.

 

Vă țuc!