Ce facem cu hoțu? Îl omorâm sau nu?

M-am tăt gândit astăzi la o fază. Cică dacă intră hoțu’ la tine-n casă, teoretic n-ai voie să-i dai în cap și să-l omori (că-i musafir, cum dracu). Și mi se pare foarte nedrept.

În primu’ rând, fiindcă io nu știu sigur dacă hoțu o vinit acolo să-mi fure tăți banii, să ne omoare pe tăți, sau să ne f*tă. Adică io-l văd că intră prin efracție, semn că n-o vinit la contoare… dar nu am voie să-l, de exemplu, împușc, fiindcă mă duce la închisoare.

Să luăm de exemplu situația următoare: io stau singură în Mănăștur, așteptând să vie bărbatu’ de la lucru. La on moment dau, aud dubioșenii în fața ușii și mă uit pă vizor. Văd 2 hoți care deja mni-o demontat tătă clanța și care urmează peste tri secunde să intre în casă și să dea de mine. Cum procedez?

varianta 1. Mă duc repidie și mă bag sub pat. Dacă mă găsesc, îmi taie gâtu, cel mai probabil. Dacă nu mă găsesc, nu-mi taie gâtu. Oricum, îmi fură tăt ce am. Io sun la poliție, nu-i găsește niciodată… că mno, poliția. Ăia nici dacă îi duci de mânuță la hoț nu-s în stare să-l prindă. Și rămân cu gaură-n buget.

varianta 2. Sun la poliție și îi chem repidie. Hoții aud că vorbesc la telefon, mă prind și-mi taie gâtu, după care fură tăt ce găsesc. Și iar rămân cu gaură-n buget. Nu io, bărbatu. Că io nu mai am cap.

varianta 3. Îi aștept pe hoți cu cuțâtu. cum o intrat în casă, cum paac! zboară topoarele cătă ei! Că pușcă n-am.

În 2 din situațiile de mai sus, io îmi pierd gâtu și banii. În situația 3 nu pierd nimic și 2 răufăcători îs morți. Di ce e asta bine?

Poi, statu nu mai tră să-i țină în pușcărie. Nu tre să se mai chinuie să-i reabiliteze, nu tre să-i mai hrănească, etc. Familiile lor scapă de-o grijă. Dacă-s criminali, probabil își bat nevestele și copiii și probabil locuiesc în canale. N-o să plângă nime după ei!

Nu zic să omorâm tăți răufăcătorii din lume. Numa pe ăia care te găsesc acasă. Dacă tăt mărg la furat.. umpicuț de research, se poate?